TEST: Cât de mult ai grijă de tine în această perioadă?

TEST: Cât de mult ai grijă de tine în această perioadă?

Consideri că, din luna martie 2020 şi până astăzi, stilul tău de viaţă a suferit schimbări comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Care este principala modificare asupra stilului tău de viaţă pe care o percepi drept negativă în această perioadă:

Care este principala modificare asupra stilului tău de viaţă pe care o percepi drept pozitivă în această perioadă:

Cât de multă activitate sportivă (diverse exerciții acasă, jogging, ciclism, drumeții,mers la sală etc.) faci în această perioadă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum evaluezi consumul tău de alimente tip fast food sau semipreparate în această perioadă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum s-a schimbat timpul petrecut înăuntru/ în casă/ în interior în această perioadă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum evaluezi timpul pe care îl ai la dispoziţie pentru tine (hobbyuri, relaxare, lectură etc. ), comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum evaluezi nivelul de stres pe care îl resimţi la nivel personal, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum evaluezi nivelul de preocupare pe care îl ai faţă de sănătatea ta fizică, în momentul de faţă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Cum evaluezi nivelul de preocupare pe care îl ai faţă de sănătatea ta psihică, în momentul de faţă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie?

Ai remarcat, în această perioadă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie, modificări în ceea ce priveşte obiceiul tău de a căuta pe Internet informaţii despre anumite simptome medicale pentru a vedea ce boală indică acestea?

Ai remarcat, în această perioadă, comparativ cu perioada de dinainte de pandemie, modificări în ceea ce priveşte obiceiul de a lua medicamente pe cont propriu, fără ca acestea să fie prescrise de un medic?

Ai auzit până acum de asigurările voluntare de sănătate?

Cunoşti diferenţele dintre o asigurare de sănătate şi un abonament medical?

Ai, în acest moment, o asigurare voluntară de sănătate (produs care îţi acoperă o varietate de servicii medicale, la mai mulți furnizori)?

Consideri că o asigurare de sănătate îţi poate aduce mai multe beneficii faţă de serviciile medicale pe care le ai prin sistemul de stat?

Ce sumă ai fi dispus să aloci lunar pentru o asigurare de sănătate?

Ești:

Ai vârsta de:

Ai un venit lunar de:

Ultima etapă de învăţământ absolvită este:

 Următoarea »

Tu cât de mult ai avut grijă de sănătatea ta în această perioadă? Cum te-a afectat pandemia, din punctul de vedere al obiceiurilor sănătoase din viaţa ta? Eşti mai atent(ă) sau mai puţin atent(ă) când vine vorba de grija faţă de tine?

Fiecare dintre noi a auzit măcar o parte dintre recomandările pentru un stil de viaţă sănătos, precum: fă-ţi un set complet de analize o dată pe an, fă mişcare, hidratează-te, consumă fructe şi legume crude în fiecare zi, odihneşte-te şi încearcă să dormi 7-8 ore în fiecare noapte, mănâncă sănătos, evitând mâncarea de tip fast food sau pre-procesată, petrece cât mai mult timp în aer liber şi în lumină naturală, menţine-ţi creierul activ, citeşte etichetele produselor alimentare pe care le cumperi, ca să ştii ce mănânci, nu te autodiagnostica prin internet, gândeşte pozitiv, redu consumul de cafea, alcool și băuturi carbogazoase, redu consumul de sare, zahăr şi grăsimi şi aşa mai departe.

Însă pe câte dintre acestea ai (mai) reuşit să le duci la îndeplinire în această perioadă?

Întrebările de mai sus încearcă să îţi prezinte, în formă interactivă, cele mai cunoscute recomandări pentru un stil de viaţă mai sănătos şi să te ajute să îţi dai seama dacă acestea au fost afectate de perioada de pandemie. Rolul testului nu este să „îţi facă morală”, ci să te ajute să vezi dacă faci tot ce poţi pentru tine şi sănătatea ta în această perioadă. Răspunde, aşadar, cât mai sincer, pentru a putea să faci o evaluare care să îţi fie cât mai utilă – răspunsurile tale sunt anonime, iar rezultatul pe care îl vei obţine este văzut doar de tine.

Ceea ce ne dorim este ca, la finalul acestui test, să îți aloci puțin timp să te gândești la ceea ce ai putea face pentru tine și pentru sănătatea ta în această perioadă, dar nu numai. Fie că este vorba despre o simplă ajustare a stilului tău alimentar, despre a-ți face o programare la un medic pentru un control de rutină, despre a-ți întreba brokerul de asigurare dacă nu te poate ajuta cu o asigurare de sănătate, despre a-ți face mai mult timp pentru mişcare sau…despre a-ți schimba radical stilul de viață cu unul mai sănătos, oricare dintre acesti pași reprezintă un câștig pentru tine.

Acord de prelucrare a datelor:

Prin intermediul acestui sondaj sunt colectate, în mod anonim, date cu caracter de tip sociologic şi comportamental. APPA nu colectează date individuale – toate răspunsurile sunt agregate într-o bază de date colectivăşi vor fi folosite în mod agregat pentru o analiză sociologică.

Prin completarea acestui sondaj, vă exprimaţi acordul privind prelucrarea acestor date.