Cât de mult ai grijă de sănătatea ta?

 

Tu cât de mult ai grijă de sănătatea ta? Fiecare dintre noi a auzit măcar o parte dintre recomandările pentru un stil de viaţă sănătos, precum: fă-ţi un set complet de analize o dată pe an, fă mişcare, hidratează-te, consumă fructe şi legume crude în fiecare zi, odihneşte-te şi încearcă să dormi 7-8 ore în fiecare noapte, mănâncă sănătos, evitând mâncarea de tip fast food sau pre-procesată, petrece cât mai mult timp în aer liber şi în lumină naturală, menţine-ţi creierul activ, citeşte etichetele produselor alimentare pe care le cumperi, ca să ştii ce mănânci, nu te autodiagnostica prin internet, gândeşte pozitiv, redu consumul de cafea, alcool și băuturi carbogazoase, redu consumul de sare, zahăr şi grăsimi şi aşa mai departe.

Însă pe câte dintre acestea reuşeşti să le duci la îndeplinire?

Întrebările de mai sus încearcă să îţi prezinte, în formă interactivă, cele mai cunoscute recomandări pentru un stil de viaţă mai sănătos. Rolul testului nu este să „îţi facă morală”, ci să te ajute să vezi dacă faci tot ce poţi pentru tine şi sănătatea ta. Răspunde, aşadar, cât mai sincer, pentru a putea să faci o evaluare care să îţi fie cât mai utilă – răspunsurile tale sunt anonime, iar rezultatul pe care îl vei obţine este văzut doar de tine.

Ceea ce ne dorim este ca, la finalul acestui test, să îți aloci puțin timp să te gândești la ceea ce ai putea face pentru tine și pentru sănătatea ta. Fie că este vorba despre o simplă ajustare a stilului tău alimentar, despre a-ți face o programare la un medic pentru un control de rutină, despre a-ți întreba brokerul de asigurare dacă nu te poate ajuta cu o asigurare de sănătate, despre a-ți face un abonament la o sală sau bazin sau…despre a-ți schimba radical stilul de viață cu unul mai sănătos, oricare dintre acesti pași reprezintă un câștig pentru tine.